דיקור סיני למיגרנות – דיקור סיני לכאבי ראש

הטיפול במיגרנה

אני בוחר להתחיל בלהביא קטע מתוך ויקיפדיה, המסביר על המיגרנה:

"…המיגרנה מתחילה, ברוב המקרים, בגיל ההתבגרות ובמקרים רבים נעלמת בגיל 50-60, אך יכולה להופיע גם בילדים ובקשישים ולהמשיך לאורך כל החיים. המחלה נחשבת לשכיחה מאוד ומופיעה ב-20%-22% מהנשים ו- 10-12% מהגברים..." בהמשך ארחיב ואסביר את ההקשר לקטע זה.

מיגרנה היא צורה נפוצה של כאבי ראש, המתפתח בשלבים. בחלק גדול מהמקרים, ישנם סימנים מקדימים אותם מכירה מי שסובלת ממיגרנה. סימנים אלה מאפשרים לנקוט בצעדי מנע ולהפחית את חומרת ההתקף ואף להמנע ממנו.

השם מיגרנה הוא עיוות של המונח הייוני אשר פרושו, מחצית הראש. ואכן, מיגרנה הינו כאב ראש המתאפיין בכאב פועם שמתפתח בחציו האחד של הראש.

בשל האופי המשתק של המחלה ובשל העובדה שרבות כל כך הנשים החוות מיגרנות לעיתים כה רבות, זהו אחד הנושאים היותר מטופלים ברפואה הסינית ואצלי הקליניקה.

גורמי המחלה

מדובר בשינויים באספקת דם לרקמות השונות במח, בינהן לקרומים העוטפים את המח (Dura). שינויים אלה, בתחילה אספקת דם מוגברת ואח"כ מועטת, מתבטאים כסימנים מקדימים לכאב הראש ולאחריהם ההתקף. בנוסף, מופרשים לרקמת קרומי המח חומרים המעודדים תהליך דלקתי אשר מצית את ההתקף ומתבטא בכאב בינוני עד קשה.

סימפטומים

מדובר במספר שלבים במהלך ההתקף.

ישנו כאמור השלב המקדים, הפרודורם, המתבטא בשינויים במצב הרוח, עייפות וישנוניות, מאידך מצב של אופוריה ורצון למזונות מתוקים. לאחר שלב ראשוני זה, בחלק מהמקרים מגיע שלב ההילה (Aura) המתבטא בהבזקים ויזואלים של כתמים לבנים טשטוש הראיה ולעתים תחושות נימול בגפיים, הראש והפנים. שלב כאב הראש מגיע בסמיכות לשלב הקודם, ומתבטא בכאב ראש בעל אופי הולם, ולעתים משתק מפעילות. ההתקף עשוי להמשך בין כמה שעות לכמה ימים! ההתקף יכול להיות מלווה בבחילות והקאות וברגישות לריחות ולאור. השלב האחרון, הפוסטדורם, מתאפיין בעייפות גדולה, עצבנות ורגישות בקרקפת.

בריאה הסינית

בראיה הסינית משייכים סוג זה של כאבי ראש ל'פגיעה ברמת הדם'. כאן אני חוזר לקטע שהבאתי בראשית דבריי, וקושר את התופעה לשתי נקודות מרכזיות:

  • הגילאים בהם נפוצה הבעיה – גילאי הפוריות
  • והנראות שלה בקרב הנשים

את הערך שציטטתי מויקיפדיה, לא כתב מטפל ברפואה סינית, וראי כיצד הדברים מתיישבים אחד לאחד עם ההבנה הסינית לגבי 'איכות הדם' או 'פגיעה ברמת הדם ובזרימתו החופשית'.

הרפואה הסינית מתארת מצב של תקיעות ובעיה בתנועה חופשית של דם, בתקופת הפוריות, בפרט סביב הווסת. מניסיוני הרב במקרים אלו, מיגרנות שכיחות יותר בקרב נשים הסובלות גם מכאבים בזמן הדימום הויסתי.

דרכי טיפול

הטיפול הסיני במיגרנות הוא לעתים ארוך ולפעמים די פשוט, אולם אני יכול לומר בבטחה, שברוב המקרים אכן מצליח להפחית את הן את עוצמת הכאב והן את התדירות. במקרים רבים, 'עסקת החבילה' הזו של כאבי הווסת והמיגרנות חולפים יחדיו בעקבות הטיפול.

הטיפול כולל דיקור בעל אופי המעודד תנועה של דם וזרימה חופשית, פורמולות צמחי מרפא שתומך בקו טיפולי זה, וכמובן, כמו ברוב נושאי בריאות האישה, תזונה מתאימה.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן